Sevärdheter i Göteborg med omnejd

Älvsborgs fästning

Nya Älvsborgs fästning är ett måste att besöka under besöket i Göteborg. Denna fästning är en ö utanför Göteborg bebyggd med en väldigt intressant borg. Där kan man få lära sig om hur man skyddade kusten utanför Göteborg förr i tiden från olika hot. Under kriget mot Danmark var denna fästning ett utmärkt skydd och den stod alltid mot Danskarnas påtryckningar. Det utgår en båt från Göteborg som tar turisterna med ut till ön. Det tar bara cirka 30 minuter att ta sig ut till fästningen och den resan är i sig mycket sevärd. På ön finns också en restaurang. Det är mycket trevligt att sitta i den gamla borgen och äta lunch.

Kultur

Det finns naturligtvis otroligt mycket kultur i en så stor stad som Göteborg och det finns naturligtvis väldigt många barer, krogar och nattklubbar i hela staden.

Ett exempel på ett mycket intressant museum är Naturhistoriska muséet där man ställer ut mängder av alster om naturen och vår jord. De flesta skolklasser som besöker Göteborg under en skolresa besöker detta museum eftersom det är så lärorikt.

En otroligt intressant anläggning att se i Göteborg är Aeroseum. Detta “museum” är en gammal försvarsanläggning med en hangar under jorden. Här kan man hitta väldigt mycket att göra med alla de gamla flyplanen och helikoptrarna inklusive alla de andra sakerna man hittar i hangaren.

På Göteborgs stadsmuseum kan man få reda på allt som har med Göteborg och hela göteborgsområdet att göra och det är en mycket lärorik och intressant upplevelse. Det är spännande att få lära sig lite mer om staden man semestrar i och kanske få reda på lite om landet som man inte visste innan.

Parker i Göteborg

Den Botaniska trädgården är en stor sevärdhet i Göteborg. Här finns mängder av exotiska växter och parken den största botaniska trädgården i Sverige. Det kostar inget att besöka den botaniska trädgården och här finns också ett litet café. En annan trevlig park att vandra omkring i är Slottskogen. Här finns ett litet zoo, vilket barnen brukar uppskatta. I denna park finns ett antal serveringar och här kan man gärna spendera en dag med familjen. Det kostar inte heller något att besöka Slottskogen. I Göteborg finns också Trädgårdsföreningen med de intressanta byggnaderna Palmhuset och Fjärilshuset.

Muséer i Göteborg

Om man vill se verk av stora konstnärer som till exempel Matisse, Chagall och Picasso beger man sig till Göteborgs Konstmuseum. Här finns också verk av Rubens och Rembrandt. Muséet ligger vid Götaplatsen och har också ett café. I Göteborg finns också Sveriges enda museum för konsthantverk och design. Röhsska Muséet ligger på Vasagatan.

Om man är intresserad av hav och sjöfart besöker man Sjöfartsmuséet som ligger på Karl Johansgatan. Här kan man bland annat få se en samling som visar Ostasiatiska Kompaniets histora och utveckling. Västkustfiskarna är naturligtvis också representerade i Sjöfartsmuséet. Här finns också ett vackert akvarium där man kan ta sig en titt på en mängd olika fiskar från haven utanför Göteborg.

När man vandrar omkring i Slottskogen skall man passa på att besöka Naturhistoriska Muséet. Här kan man få se en mängd olika uppstoppade djur. Här finns till och med så stora djur som blåval och elefant att beskåda.

Ullevi

Ullevi är en väldigt stor arena i Göteborgs stad och här arrangeras ständigt många evenemang som till exempel fotbollsmatcher och konserter. Många stora fotbollsmatcher och idrottsevenemang har gått av stapeln här och många stora artister har också uppträtt här. Ullevi har en väldigt speciell arkitektur där den är lägre på långsidorna och högre på kortsidorna.

Copyright © AM Sökmotorkonsult, Kontakt